Bakfietsendeal.nl is ontstaan bij een zoektocht naar een passende bakfiets voor ons gezin in Haarlem. Omdat de tweede auto verkocht werd was er toch behoefte aan een alternatief vervoersmiddel om de twee kinderen mee te kunnen nemen, bijvoorbeeld naar het strand.

Een online zoektocht voor een (elektrische) bakfiets leverde bezoekjes op aan heel veel verschillende websites met slechts 1 of enkele bakfietsen in het assortiment. Na veel te vergelijken blijken de prijzen van dezelfde bakfiets soms wel een paar honderd euro te verschillen en is er geen goede prijsvergelijker voor bakfietsen te vinden. Juist deze categorie fietsen vraagt daar in onze ogen wel om, met prijzen vanaf 1500 euro tot soms zelfs meer dan 5000 euro. Bakfietsen en met name elektrische bakfietsen zijn dure fietsen, waar je gelukkig ook veel voor terug krijgt.

Ook hebben we gezien dat de accessoires voor bakfietsen flink aan de prijs kunnen zijn, van bijvoorbeeld een regenhuif of regenkap, een inzet voor een Maxi Cosi of een ander kinderzitje, of bijvoorbeeld een afdekzeil voor de specifieke bakfiets. Voor deze best wel handige accessoires voor bakfietsen betaal je soms zo een paar honderd euro, waar een prijsverschil van 10-20% zo enkele tientjes kan schelen.

De missie van Bakfietsendeal.nl is daarom een overzicht te bieden van de prijzen van aangesloten aanbieders voor de populairste bakfietsen van het moment. Een (elektrische) bakfiets is al duur genoeg, soms zelfs duurder dan een redelijke tweede hands auto, dus het loont om goed op de kosten te letten.

Ook willen we je helpen met gebruikerservaringen van de verschillende bakfietsen. Daarover zullen regelmatig artikelen over specifieke bakfietsen gepost worden, zodat je ook kan lezen hoe een specifieke bakfiets in de praktijk wordt ervaren.

In de toekomst willen we je ook helpen met het vinden van de juiste prijzen voor accessoires en de juiste verzekering voor een bakfiets. Daarover zullen we je via ons blog informeren zodra we dat kunnen.

Tot slot, maar niet onbelangrijk. Bakfietsendeal.nl is onafhankelijk van de fabrikanten van bakfietsen. Wij willen jou helpen de juiste deal voor jouw nieuwe bakfiets te vinden.